e.BALIN Túra

Bemutatás


Az e.BALIN Túra egy Balatonra tervezett kishajó. Nemzetközileg is elismert újzélandi tervező, Craig Loomes öntötte formába, csiszolta finomra az elképzeléseinket, számolta ki ideálisra a balatoni viszonyokra a hajótestet, a legmodernebb áramlástani szoftverekkel.
A közös munka eredményeként, egy korszerű, páratlanul jó paraméterekkel rendelkező kishajó született, mely nem csak szép, hanem a kor kihívásainak is mindenben megfelel.
A kihajó kézzel készül, egyedi gyártásban, kézműves gondossággal! Kis merülése miatt akár a déli part 20-30cm-es vizei is bejárhatók vele.
Egy partmenti nyaraló nélkülözhetetlen kelléke!
Hét vízmentes rekesz lett kialakítva. A rekeszeket beépített csövek kötik össze. Ezekbe a rekeszekbe a kötelező felszerelésen túl a hosszabb kirándulásokhoz szükséges minden „fontos” dolog is elfér. Orr rekesz: ide kerülhet a horgony, a kötelek az esőruhák
Fedelét lehajtva, kényelmes ülést ad, kedvenc helye a gyerekeknek:
Az első ülés köré rozsdamentes acélból orrkorlát rendelhető: Hátsó ülések alatt lévő négy rekesz: könnyen megközelíthető, könnyen tudunk ki-be rámolni belőlük. Ide kerülhetnek a mentőmellények, ruházat, élelmiszerek, italok, mindaz, amit a kirándulás alatt könnyen el szeretnénk érni. A hátsó ülésekhez rozsdamentes korlát is rendelhető, ami egyben háttámaszként is funkcionál. Az ülésekre rendelhető kárpit, nemcsak az ülést teszi kellemesebbé, a nyári melegben az italokat is védi a melegtől: A vezető ülés alá, egy nagy rekeszt építettünk. Ebbe a rekeszbe kerülhetnek az akkumulátorok és minden, ami nehéz. Így a nehezebb tárgyak hajó súlypontját terhelik. A vezető ülésre rendelhető kárpit és háttámla is: A háttámla több pozícióban is rögzíthető. Vezetéskor a felső kép szerint, rekesz kinyitásakor előre, vagy hátra döntve: Horgonyozva beszélgetéskor a hátsó ülések felé fordulva:
Hetedik rekesz a kormányállásba került: innen érhetők e a kormányállásra kerülő szerelvények, ide kerülhetnek a kisebb szerszámok és a kapitány személyes dolgai: A kormányálláson rozsdamentes kapaszkodó található: Csapadékvíz szabad lefolyását a deckről, egy elzárható nyílás biztosítja: A biztonságos kikötést segíti az orrban lévő bika és a fartükrön lévő rozsdamentes acél kikötőszemek: Az oldalkoccanásoknál a sérülésektől erős dörzsszalag védi a kishajót: A 360 fokos navigációs fényt a korlátra rögzíthető LED lámpa biztosítja: Fartükörre szerelt felhajtható vízbeszálló létra egyszerű ki-be szállást biztosít a hajóba:
Bimini: A kormányálláson a motor távvezérlő mellé kerülhet a GPS-es halradar monitora: Epropulsion SPIRIT 1.0LR motorjával megfelelő időjárás, beállítás mellett 10km/h körüli sebességre is alkalmas. Kisebb sebességnél, ideális időjárás mellett, akár 50km is megtehető egy töltéssel.
Műszaki adatok


Hajótest hossza: 4,31m

Vízvonal hossza: 4,13m

Teljes szélessége: 1,56m

Oldalmagasság középen: 0,63m

Merülés üresen: 0,15m

Merülés max. terheléssel: 0,25m

Üres felszerelt hajó tömege: 0,28t

Vízkiszorítása max.: 0,64t

Max teljesítmény: 4kW

Szállítható személyek száma: 4 fő

Ajánlott motor: Epropulsion SPIRIT 1.0RL

Egyéb felszerelés, mentőeszköz Hajózási Szabályzatnak megfelelően.
Tesztek